home

volg VitaMien op

inschrijven nieuwsbrief

 

Praktijk VitaMien, Wilhelminastraat 17, 9431 BA Westerbork   t 06-506 266 27   i info@praktijkvitamien.nl     bel of mail voor meer info

voor kinderen en volwassenen

Algemene Voorwaarden
& Privacy Verklaring

Je bent weer welkom in de praktijk, uiteraard met de nodige Corona-maatregelen.    

 

Op alle leeftijden heb je periodes waarin het even niet meer zo lekker loopt, mentaal, emotioneel, sociaal of fysiek. De coaching en therapie van VitaMien is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, jongeren van 12 tot 18 jaar, (jong) volwassenen en ouderen. Met de flexibiliteit en effectiviteit van de polyenergetische aanpak is er voor iedereen een geschikte coaching of therapie voorhanden. Het enige wat je nodig hebt, is motivatie om je probleem aan te pakken. Uiteraard bij jezelf, want veranderen begint bij jezelf.

Nu zijn we niet alleen op de wereld. We maken deel uit van verschillende sociale systemen en onze problemen hangen vaak met deze systemen samen. Als je zelf verandert, heeft dat invloed op de mensen om je heen en kan het sociale systeem mee veranderen. Voor kinderen en jongeren die in grote mate afhankelijk zijn van de ouders of verzorgers en het gezin, is het belangrijk dat ze door hen worden ondersteund in het ontwikkelingsproces.

 

Ook op het werk kunnen zich problemen voordoen. Medewerkers kunnen individueel worden ondersteund, bijvoorbeeld bij een burn-out of bij het zoeken naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Als eenzelfde problematiek bij meerdere medewerkers in een organisatie speelt, is het handig om te maken te hebben met slechts één partij. De aanpak blijft dan individueel maar kan wellicht worden aangevuld met groepsgewijze coaching op maat. Uiteraard blijft alle individuele informatie vertrouwelijk en wordt dit niet gedeeld met de organisatie.

In het onderwijs zijn er veel ontwikkelingen gaande. Voor kinderen en jongeren die niet goed kunnen meekomen biedt de MatriXmethode toegankelijke tools om de eigen  leerstrategie te ontdekken en waar gewenst te veranderen. Vooral degenen die problemen hebben met concentratie, automatiseren, lezen en rekenen hebben baat bij het ontdekken van andere leermethoden. Tijdens een lezing vertel ik hoe de matriXmethode werkt en wat het voor leerlingen en kinderen kan betekenen. Ook kun je dit ervaren tijdens een workshop. Dit is niet alleen leuk voor volwassenen, ook groepen leerlingen kunnen samen ervaren hoe het is om ‘je hoofd op te ruimen’ en anders te leren.

 

VOOR WIE