Volg mij:

Vrij om jezelf te zijn

Over mij

Eindelijk doe ik het werk waar mijn hart van vol is: het begeleiden van volwassenen en kinderen wanneer zij door mentale of emotionele problemen vastlopen. Het heeft even geduurd voordat ik op dit pad kwam. Ook ik liep vast en ik heb zelf ervaren hoe bevrijdend het is om met behulp van therapie belemmerende emoties en overtuigingen op te ruimen.

“Je vrij voelen om te mogen zijn wie je bent, gun ik iedereen. En hoe eerder je je eigen gevoelens en kwaliteiten leert kennen, hoe beter. Hoe meer je je dan kunt ontwikkelen tot de mooie en talentvolle persoon die je bent.”

De start van mijn loopbaan

Ik ben begonnen met de opleiding HEAO Commerciële Economie, omdat ik niet wist wat ik wilde worden. Braaf heb ik deze afgerond en braaf ben ik gaan werken in deze richting. Bijna 20 jaar lang. Rationeel bedacht ik dat ik prima bezig was en eerlijk gezegd heb ik, vooral in de beginjaren, veel geleerd en ook genoten. Samen met mijn man en collega’s heb ik zelfs een mooi en succesvol bedrijf opgebouwd en voerde ik het financieel management en personeelsbeleid.

Maar onbewust onderdrukte ik mijn onvrede, die steeds duidelijker bij me aanklopte. Ik voelde geen regie meer over mijn eigen leven, wilde graag eens even helemaal wat anders doen (al had ik geen idee wat), maar zag niet in hoe ik uit mijn situatie kon ontsnappen.

Bewustwording

Met een rationele inslag heb ik van huis uit geleerd om alleen de positieve emoties te uiten. Ik was super goed geworden in overal het goede in te zien, alleen het positieve aandacht te geven, met humor de boel te relativeren en te bemiddelen bij conflicten. Een overlevingsstrategie die me ook veel goeds heeft gebracht, moet ik zeggen.

Maar ik boos? Welnee, dat was ik nooit! Hoogstens geïrriteerd en ongeduldig als het niet liep zoals ik wilde. Verdrietig? Nee joh, ik huilde nooit, behalve bij een film. Als ik al ergens last van had waren het de humeurige mensen om mij heen. Ik had werkelijk geen idee dat die gevoelens ook in mijn huisden! Door therapie heb ik ontdekt dat onder mijn vrolijkheid en goede humeur een hoop frustraties en verdriet waren verborgen.

Kiezen vanuit vrijheid

De bewustwording en heling hebben mij een hoop gebracht. Ik kon mijn grenzen beter voelen en vervolgens ook stellen. Vanuit ontspanning begon ik de kansen te zien, die ik voorheen voor onmogelijk hield. En ik voelde me vrij om voor deze kansen te kiezen.

Ik ontdekte dat mijn humor, nieuwsgierigheid en open communicatie (zonder veroordeling) kwaliteiten zijn waarmee ik anderen kan begeleiden. Om dit te realiseren heb ik de 4-jarige opleiding Polyenergetische Therapie gevolgd, waarin niet alleen hypnotherapie maar ook regressie- en reïncarnatietherapie, NLP, EMDR en relatietherapie onderdeel waren van de opleiding.

Daarnaast ben ik gecertificeerd MatriXcoach en gebruik ik de MatriXmethode, een onmisbare tool om te helpen bij mentale problemen, zoals leer- en leesproblemen, slechte concentratie en het volle en drukke hoofden. Vooral kinderen lopen hier vaak tegenaan.

VitaMien

Inmiddels voer ik al jaren mijn praktijk VitaMien in Westerbork en geniet ik iedere keer weer van de oplossingen en kracht die mensen in zichzelf vinden. Want ook al begeleid ik je in het proces, je doet en kunt het helemaal zelf.

 “Ieder mens heeft de kracht en capaciteit om zichzelf optimaal in balans te brengen.”

VitaMien staat voor ‘mijn (mien) leven (vita)’, met een knipoog naar het mooie Drenthe, waar mijn praktijk is gevestigd. Maar natuurlijk ook voor de mentale vitamines die we allemaal op z’n tijd nodig hebben. Vanuit de praktijk in ons huis in Westerbork geef ik psychosociale coaching en therapie.

Oh ja, ik ben getrouwd met Edwin Stort en ik heb een bonusdochter (een veel leukere benaming dan stiefdochter, niet?) uit zijn eerste huwelijk, een dochter van ons samen en inmiddels een kleinkind. In 2005 zijn we vanuit Den Haag naar Drenthe verhuisd waar we nog iedere dag van genieten.

Referenties

Vrouw, 42 jaar, stress, frustratie, onmacht en boosheid in bepaalde situaties

“De therapie heb ik als bijzonder verrassend en effectief ervaren. Het heeft tot eigen inzicht  geleid en mijn aandeel doen inzien in situaties. Zoals hoe ik zelf reageer en de ander weer reageert op mij en of een en ander wel terecht is. En hoe een gesprek makkelijker kan verlopen als je je bewust bent van je eigen reacties en dingen op een andere manier ter sprake brengt.”

Vrouw, 42 jaar, stress, frustratie, onmacht en boosheid in bepaalde situaties

Ouders van jongen, 10 jaar, negatief zelfbeeld, bang in het donker, gepest worden, niet voor zichzelf opkomen

“Hij heeft zijn spreekbeurt gehad zonder een teken van faalangst of voordien een onrustige nacht of huilen. En er een 8 voor gehaald! En zoals hij zelf zegt: ‘Ik heb geen last meer van de pesters, het raakt me niet meer. Met 1 ervan speel ik nu zelfs.’.”

Ouders van jongen, 10 jaar, negatief zelfbeeld, bang in het donker, gepest worden, niet voor zichzelf opkomen

Vrouw, 46 jaar, slapeloosheid

“Erg verrast door de resultaten. Na de eerste sessie sliep ik direct beter maar na een week verslechterde het weer. Na 5 sessies slaap ik iedere nacht minimaal 7 uur wat me al anderhalf jaar niet was gelukt. Ik vind Natalie een prettige manier van benaderen hebben met een professionele aanpak.”

Vrouw, 46 jaar, slapeloosheid

vrouw, 48 jaar, trauma van seksueel misbruik

Ik ben heel diep gegaan tijdens de sessies en er is heel veel los gekomen, losgelaten en verwerkt. Wonderbaarlijke was hoe snel alles bij mij ging qua loslaten, helen, maar vooral de vrijheid ervaren van trauma vrij zijn. Een heel groot verlossend gevoel. Ik ga opeens als een speer in mijn groei, ontwikkeling en bewustzijn. Blokkades zijn opgeheven en ik kan alles zoveel beter aan. Zo dankbaar voor alle hulp en begeleiding hierin, niet alleen van een goede therapeut maar ook een mooi  mens.

vrouw, 48 jaar, trauma van seksueel misbruik

Meisje, 15 jaar, vol en druk hoofd, slechte concentratie

“De gesprekken waren heel fijn. Ik heb geleerd om me minder aan te trekken van anderen, om beter met mijn hoofd om te gaan en kan me nu beter concentreren en focussen. Ik zou het liefst elke week even langs komen :-)”

Meisje, 15 jaar, vol en druk hoofd, slechte concentratie

Ouders van jongen, 11 jaar, snel afgeleid, dromerig, moeite met concentreren op de lesstof

“Het gaat heel goed met hem, we zijn heel verbaasd dat de MatriXmethode zo goed werkt. Hij leert een stuk makkelijker en geeft aan dat hij geen moeite meer heeft met opletten. Alle opdrachten heeft hij nu steeds op tijd af. Hij is een stuk actiever geworden in zijn doen en laten en ook de leraar geeft aan dat hij meer zin lijkt te hebben in school.”

Ouders van jongen, 11 jaar, snel afgeleid, dromerig, moeite met concentreren op de lesstof

Vrouw, 67 jaar, relatieprobleem

“Ik heb de therapie als goed ervaren. Het is fijn om je uit te kunnen spreken en zelfinzicht te krijgen. Tips kunt krijgen hoe je met bepaalde dingen om kunt gaan. Wanneer je partner niet open staat om samen in gesprek te gaan, moet je zelf een manier vinden om ermee om te gaan.”

Vrouw, 67 jaar, relatieprobleem

Man, 27 jaar, druk hoofd, slechte concentratie, negatief zelfbeeld

“Ik ben erg blij dat ik de stap (naar therapie) genomen heb! Mijn hoofd voelt opgeruimd waardoor ik me beter kan concentreren en ik minder het gevoel heb dat alles teveel is. En ik kan mijn grenzen nu beter aangeven als het me toch teveel wordt. Maar het grootste verschil zit ‘m in mijn negatieve zelfbeeld: ik ben nu positiever en minder onzeker. En dat voelt erg fijn!”

Man, 27 jaar, druk hoofd, slechte concentratie, negatief zelfbeeld

Ouders van meisje, 11 jaar, door elkaar halen van letters (s/z, ch/g, f/v)

“Onze dochter heeft er veel aan gehad. Na 2 coachings was ze in staat om zichzelf weer op de goede weg te helpen als het toch weer fout ging. In plaats van het nare gevoel dat ze daar altijd bij kreeg, kan ze zichzelf nu herstellen met ‘het komt wel goed, ik gebruik gewoon de methode van de coaching’.”

Ouders van meisje, 11 jaar, door elkaar halen van letters (s/z, ch/g, f/v)

Vrouw, 34 jaar, frustraties, schuldgevoel, onrust, angst voor burn-out

“Ik ben weer dichter bij mezelf gekomen. Ik weet weer wie ik ben, maar ook wie ik wil zijn. Ik heb vooral veel rust en duidelijkheid terug.”

Vrouw, 34 jaar, frustraties, schuldgevoel, onrust, angst voor burn-out

Vrouw, 40 jaar, examenvrees

“Door de MatriXmethode bij VitaMien is het veel rustiger geworden in mijn hoofd. Daardoor kan ik situaties beter inschatten en analyseren, rustiger, zonder storende emoties. Ook de nachtrust is verbeterd. Daarnaast heb ik het grootste deel van mijn examenvrees kunnen overwinnen.”

Vrouw, 40 jaar, examenvrees

Vrouw, 47 jaar, angsten (autorijden, vliegen, zeilen) en burn-out

“Ik ben 7 keer geweest en heb deze sessies als zeer prettig ervaren. Telkens stelde je kritische vragen die mij prikkelden en spiegelden en die me verder hielpen. De MatriXmethode bleek bij mij goed te werken. Ik kan daarmee nu ondertussen ook goed zelf mee aan de slag.”

Vrouw, 47 jaar, angsten (autorijden, vliegen, zeilen) en burn-out

Meisje, 13 jaar, moeite met rekenen, planning en angstig

“De therapie van Natalie was prettig en rustig. Ik heb het inzicht gekregen dat ik er echt mag zijn en vertrouwen mag hebben in mezelf. Ik merk dat ik het ook sneller durf te zeggen dat ik het ergens niet mee eens ben.”

Meisje, 13 jaar, moeite met rekenen, planning en angstig

Vrouw, 42 jaar, omgaan met hooggevoeligheid en hervinden van innerlijke kracht

“Meer innerlijke kracht en een stuk zelfvertrouwen zijn weer terug gekomen. En bewustwording van blinde vlekken.”

Vrouw, 42 jaar, omgaan met hooggevoeligheid en hervinden van innerlijke kracht

Man , 57 jaar, gevoel van eenzaamheid

“Ik ben verbaasd over mezelf hoe ik de therapie kon toepassen door visualisering van mijn gevoel. Hierdoor kan ik het verwijderen waardoor ik meer energie heb en positiever in het leven ben komen te staan.”

Man , 57 jaar, gevoel van eenzaamheid

Vrouw, 46 jaar, werkgerelateerde stress en burn-out

“Ik heb de therapie als erg prettig ervaren. Middels hypno-sessies en de MatriXmethode kwam ik op lagen in mezelf terecht waar het inzicht lag. Door de vragen die ze me stelde en samen naar de kern gaan zonder het te sturen, kwamen vanzelf de antwoorden bij mij binnen waarmee ik in het dagelijks leven aan de slag kon.”

Vrouw, 46 jaar, werkgerelateerde stress en burn-out

Vrouw, 39 jaar, onrust in hoofd en omgaan met drukte/stress

“De therapie was prettig en ontspannend. Het lukt steeds beter en vaker om rustig te blijven bij stressmomenten.”

Vrouw, 39 jaar, onrust in hoofd en omgaan met drukte/stress

Meisje, 10 jaar, moeite op school en met onthouden, plus faalangst

“Op school gaat het beter, ik schrijf bijna niets meer fout. Rekenen zal altijd wel lastig blijven, maar ik vind het niet meer erg. En ik denk niet meer ‘ik kan het niet’.”

Meisje, 10 jaar, moeite op school en met onthouden, plus faalangst

Moeder van meisje, 9 jaar, veel zorgen maken en moeite met slapen

“Eerst dacht ik dat het bij mijn dochter niet zou helpen. Ik vond het allemaal wat zweverig. Maar toen Natalie eenmaal met haar bezig was, zag ik dat het voor mijn dochter een opluchting werd. En door Natalie’s methoden (MatriXmethode) kon ze haar hoofd leeg maken en alles een plekje geven. Ik ben erg tevreden met het resultaat.”

Moeder van meisje, 9 jaar, veel zorgen maken en moeite met slapen

Ouders van meisje, 10 jaar, moeite met en hekel aan Engels

“De hekel aan het vak Engels is helemaal overgegaan. De nare bijgedachte is vernietigd en ze doet nu gewoon haar huiswerk, zonder klagen! En haar resultaten zijn ook beter.”

Ouders van meisje, 10 jaar, moeite met en hekel aan Engels

vrouw, 54 jaar, malen/piekeren en gedoe uit de weg gaan

Dankzij Natalie heb ik de warboel in m’n hoofd opgeruimd. Dit was soms confronterend en emotioneel, maar vooral een openbaring. Voor mij was het goed om me bewust te zijn van een aantal dingen. Het helpt mij om de toekomst vol vertrouwen tegemoet te gaan.

Ouders van jongen, 9 jaar, moeite met spelling en concentratie

“In plaats van 15 van de 20 woorden fout heeft hij na de coaching maar 4 fouten gemaakt in een dictee. De leraar vroeg wat er ineens met hem was gebeurd!”

Ouders van jongen, 9 jaar, moeite met spelling en concentratie

Neem contact op

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Of heb je een reactie op één van mijn blogs?
Vul het contactformulier in of maak een belafspraak voor een vrijblijvende kennismaking van 15 minuten.
Gewoon doen! Waarom zou je wachten?