Volg mij:

Vrij om jezelf te zijn

NLP

NLP staat voor NeuroLinguïstisch Programmeren. Een belangrijk uitgangspunt is de goede intentie die achter ieder gedrag schuil gaat, ook achter probleemgedrag. Dit alles leidt tot vele boeiende en effectieve NLP-technieken, waarbij je wordt uitgedaagd je intenties, overtuigingen, ideeën en beleving te onderzoeken. Met het doel deze waar gewenst te veranderen, zodat je ook je gedrag kan veranderen.

Ik gebruik de NLP-technieken vaak in combinatie met mijn andere methodes.

NLP is gebaseerd op drie peilers:

Analyse van jouw ervaring

Welke beleving hebben we (bij een situatie, een beslissing, een persoon, een probleem) en hoe ervaren we die met onze zintuigen? Wat zien, horen,voelen, denken, ruiken, proeven we erbij?

Modelleren

Welke mensen zijn succesvol geweest en hoe, met welke vaardigheden, hebben zij dat aangepakt? Met welke psychologische technieken zijn deze vaardigheden te leren aan andere mensen?

Communicatietechnieken

Wat is het effect van onze verbale en non-verbale (gesproken en niet-gesproken) boodschap? Welke boodschappen zend ik uit en welke ontvang ik? En hoe komt mijn boodschap aan bij de ander?
Hierbij wordt ervan uitgegaan dat ieder mens anders is omdat iedereen in een andere omgeving opgroeit, met andere ervaringen en ander startmateriaal. De ideeën, beelden en overtuigingen die we van de wereld hebben, maken dat we niet de werkelijkheid ervaren maar een afspiegeling van de werkelijkheid, gekleurd door diezelfde ideeën, beelden en overtuigingen.

 

Neem contact op

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Of heb je een reactie op één van mijn blogs?
Vul het contactformulier in of maak een belafspraak voor een vrijblijvende kennismaking van 15 minuten.
Gewoon doen! Waarom zou je wachten?